Pri náletoch v Iraku zahynuli poprední lídri Islamského štátu

NETKY.SK • 19 December 2014, 07:08 • 2 min
Pri náletoch v Iraku zahynuli poprední lídri Islamského štátu

WASHINGTON - Traja vysokopostavení lídri militantnej organizácie Islamský štát (IS) zahynuli v Iraku pri náletoch koalície vedenej Spojenými štátmi, informovala vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa Pentagón.

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami náletov z uplynulých týždňov sú zástupca vodcu IS abú Bakra Baghdádího, šéf vojenských operácií v Iraku a šéf IS v Mósule, druhom najväčšom irackom meste. Pentagón taktiež informoval, že kurdskí bojovníci získali späť kontrolu nad územím s rozlohou 100 štvorcových kilometrov v okolí mesta Sindžár, ktoré leží pri hranici so Sýriou. K tomu im dopomohlo vyše 50 amerických náletov na militantov.

      

"Kombinované úsilie ako toto má výrazný vplyv na schopnosť Islamského štátu ohľadne velenia, riadenia, dopĺňania zásob a manévrovania," uviedol generálporučík James Terry, šéf amerických operácií proti Islamskému štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies