Pri náletoch v Idlibe zomrelo 24 ľudí

NETKY.SK • 10 September 2016, 17:45 • 2 min
Pri náletoch v Idlibe zomrelo 24 ľudí

BEJRÚT - Najmenej 24 civilistov zahynulo pri dnešných náletoch neidentifikovaných lietadiel v povstalcami ovládanom meste Idlib na severozápade Sýrie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na organizáciu Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), ktorá sídli v Británii a monitoruje obete v sýrskej vojne.

 

Pri bombardovaní, ktoré sa zameriavalo na niekoľko lokalít v meste - vrátane hlavného trhoviska - utrpelo zranenia najmenej 90 ďalších ľudí, dodalo SOHR.

 

Sieť aktivistov Miestne koordinačné výbory (LCC) citovaná svetovou agentúrou AP hlásila, že letecké útoky podnikli ruské vojenské lietadlá a že výsledkom bolo množstvo mŕtvych alebo ranených civilistov.

 

Nálety nasledovali len niekoľko hodín po tom, čo Spojené štáty a Rusko oznámili dohodu, na základe ktorej sa má v pondelok 12. septembra po západe slnka začať prímerie na celom území Sýrie.

 

SOHR a LCC hlásili nálety aj v ďalších častiach krajiny, vrátane severnej provincie Aleppo, ktorá je v posledných týždňoch centrom bojov a násilia.

 

Sýrske štátne médiá informovali, že povstalci ostreľovali štvrte Aleppa kontrolované vládou prezidenta Bašára Asada, pričom zahynul jeden človek a ďalší utrpeli zranenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies