Pri náletoch v Dajr az-Zaur zahynulo najmenej 47 civilistov

NETKY.SK • 24 Január 2016, 08:49 • 2 min
Pri náletoch v Dajr az-Zaur zahynulo najmenej 47 civilistov

BEJRÚT - Najmenej 47 civilistov vrátane detí zahynulo v sobotu pri vzdušných útokoch v sýrskych provinciách, ktoré ovláda extrémistická organizácia Islamský štát (IS). S odvolaním sa na informácie Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Stíhačky, o ktorých sa predpokladá, že patria ruským vzdušným silám, zasiahli oblasť Chšam na východnom okraji provincie Dajr az-Zaur.

 

Podľa riaditeľa pozorovateľského centra Ramího Abdurrahmána tak od piatku pri leteckých útokoch v provincii zahynulo už 91 civilistov.

 

Vláda v Damasku sa k informáciám oficiálne nevyjadrila.

 

Rusko začalo letecké údery na ciele v Sýrii 30. septembra. Tvrdí, že mieri na islamistov, kritici však Moskvu podozrievajú z toho, že jej ide najmä o podporu sýrskeho prezidenta Bašára Asada a preto útočí aj na umiernených povstalcov, z ktorých časť podporuje Západ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona