Pri náletoch neznámych lietadiel v Sýrii zahynulo najmenej 40 ľudí

NETKY.SK • 23 Január 2016, 06:38 • 2 min
Pri náletoch neznámych lietadiel v Sýrii zahynulo najmenej 40 ľudí

BEJRÚT - Najmenej 40 ľudí vrátane 13 detí zahynulo dnes v provincii Dajr az-Zaur na východe Sýrie pri náletoch doposiaľ neznámych vojenských lietadiel. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR).

slovakia

left justify in out

Približne 30 ľudí zahynulo pri dnešnom nálete v obci Tabía. Iný nálet usmrtil asi 10 ľudí v dedine Búlail na predmestí mesta Dajr az-Zaur, metropoly rovnomennej provincie. Obe lokality, ktoré sú rovnako ako väčšina zmienenej provincie kontrolované bojovníkmi z militantnej organizácie Islamský štát (IS), sú podľa SOHR už od 16. januára terčom sýrskych aj ruských náletov. Celkovo pri nich zahynulo už 91 ľudí vrátane 25 detí.

 

SOHR dodalo, že nálety neznámych vojenských lietadiel zasiahli v noci nadnes aj severosýrske mesto Rakka, ktoré je faktickým hlavným mestom samozvaného kalifátu IS. Pri týchto útokoch prišlo o život 27 ľudí, z toho deväť detí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona