Pri náletoch na východe Sýrie zahynulo najmenej 106 civilistov

NETKY.SK • 26 Máj 2017, 16:14 • 2 min
Pri náletoch na východe Sýrie zahynulo najmenej 106 civilistov

BEJRÚT - Najmenej 106 civilistov vrátane 42 detí zahynulo pri viacerých leteckých útokoch Američanmi vedenej koalície, ku ktorým došlo na východe Sýrie v meste Majadín ovládanom extrémistickou organizáciou Islamský štát.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Lietadlá útočili v dvoch vlnách: prvá prišla vo štvrtok neskoro večer a druhá po polnoci. Cieľom (útokov) boli domy, v ktorých bývajú rodiny bojovníkov Islamského štátu," uviedol šéf SOHR Rámí Abdal Rahmán.

Väčšinu obetí tvoria občania Maroka a Sýrie. Do Majadínu ušli z mesta Rakka ležiaceho na severovýchode Sýrie, ktoré je neoficiálnym hlavnym mestom kalifátu vyhláseného Islamským štátom na časti územia Iraku a Sýrie. Na Rakku totiž postupujú Sýrske demokratické sily (SDF) združujúce kurdské a arabské milície, ktoré s podporou USA spoločne bojujú proti IS.

Šéf SOHR pôvodne uviedol, že pri nočných náletoch na Majadín zahynulo najmenej 35 ľudí.






 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona