Pri náletoch na trhovisko v Sýrii zahynulo najmenej 11 ľudí

NETKY.SK • 29 Január 2018, 13:03 • 2 min
Pri náletoch na trhovisko v Sýrii zahynulo najmenej 11 ľudí

BEJRÚT - Najmenej 11 ľudí zahynulo pri náletoch, ku ktorým došlo v pondelok v opozíciou kontrolovanej časti sýrskej provincie Idlib.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na aktivistov v Sýrii a tamojších záchranárov. Dobrovoľnícka humanitárna organizácia Sýrska civilná ochrana, známa tiež ako Biele prilby, uviedla, že nálety zasiahli najväčšie trhovisko v meste Sarákib na severe Sýrie.

 

Útok potvrdilo aj Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), podľa ktorého bola zasiahnutá a vyradená z prevádzky miestna nemocnica. Fotografie vážne poškodenej nemocničnej budovy zverejnili aktivisti z Idlibského mediálneho centra. Podľa agentúry AP bolo v nedeľu počas náletov v Idlibe zabitých najmenej 17 civilistov.

 

V pondelok a utorok sa v ruskom čiernomorskom letovisku Soči koná Kongres sýrskeho národného dialógu, ktorého iniciátorom je Moskva. Sýrska opozícia počas víkendu informovala, že na mierovej konferencii v Soči sa nezúčastní, pretože ju považuje za pokus blízkeho spojenca sýrskej vlády o "odstavenie" súčasného mierového procesu pod záštitou OSN.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies