Pri náletoch na pozície islamistov zahynulo vyše 30 ľudí

NETKY.SK • 6 September 2014, 16:03 • 2 min
Pri náletoch na pozície islamistov zahynulo vyše 30 ľudí

BEJRÚT - Viac ako 30 ľudí zahynulo pri dnešných leteckých útokoch sýrskej armády v provincii Rakka ležiacej na severovýchode krajiny, ktorú nedávno ovládla militantná organizácia Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne podľa agentúry DPA oznámilo, že pri dopade rakiet v blízkosti pekárne v meste Rakka bolo zabitých 25 ľudí; najmenej 12 obetí boli civilisti a deväť bojovníci IS. V pekárni prevádzkovanej IS sa v čase útoku nachádzalo množstvo ľudí.
     

Sýrske letectvo útočilo aj na vojenský výcvikový tábor islamistov, kde prišlo o život šesť extrémistov.
      

Podľa SOHR uskutočnila armáda celkom osem náletov, ktoré zasiahli i elektrickú rozvodnú sieť, takže mesto Rakka sa ocitlo bez elektriny. 
      

Ponad mesto preleteli tiež bezpilotné prieskumné lietadlá. Zrejme boli americké, keďže Spojené štáty takto zhromažďujú informácie pred prípadnými náletmi na pozície IS, ktorý tento rok zabral rozsiahle územia na severe Iraku a východe Sýrie.
      

Mesto Rakka ležiace 400 kilometrov severovýchodne od Damasku sa po páde do rúk islamistov stalo ich významným centrom. Sýrska armáda sa pred dvoma týždňami musela stiahnuť z neďalekého vojenského letiska Tabka, kde zanechala aj časť svojej výzbroje. Letectvo preto začalo na džihádistov útočiť zo vzduchu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies