Pri náletoch koalície vedenej USA v Sýrii zahynulo najmenej 56 civilistov vrátane 11 detí

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 06:37 • 2 min
Pri náletoch koalície vedenej USA v Sýrii zahynulo najmenej 56 civilistov vrátane 11 detí

BEJRÚT - Najmenej 56 civilistov zahynulo pri dnešných náletoch koalície pod vedením USA pri severosýrskom meste Manbidž, ktoré ovláda teroristická organizácia Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami je aj 11 detí. Šéf SOHR Rámí Abdal Rahmán však vyjadril presvedčenie, že civilné ciele boli zasiahnuté omylom.

 

Lietadlá bombardovali dedinu severne od mesta Manbidž. Spojené štáty uviedli, že sú si vedomé hlásených obetí a že dôveryhodnosť informácie zhodnocujú. "Berieme to veľmi vážne," uviedol hovorca Pentagónu Adrian Rankine-Galloway.

 

Ľudskoprávna organizácia Amnesty International konštatovala, že tieto nálety môžu predstavovať najvyššie civilné straty od roku 2014, keď koalícia pod vedením USA spustila letecké operácie proti IS.

 

"Musí prebehnúť rýchle, nezávislé a transparentné vyšetrovanie, aby sa zistilo, čo sa stalo, kto je zodpovedný a ako sa vyhnúť ďalším zbytočným stratám na životoch civilistov," povedala Magdalena Mughrabiová z Amnesty International.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona