Pri nálete v Sýrii zahynul významný bojovník Islamského štátu

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 09:14 • 2 min
Pri nálete v Sýrii zahynul významný bojovník Islamského štátu

WASHINGTON - Výsledkom jedného z júnových náletov proti Islamskému štátu (IS) v Sýrii bolo usmrtenie popredného člena skupiny Tárika bin Táhara Auního Hárzího, ktorý svojich spolubojovníkov zásoboval zbraňami nakúpenými v Líbyi a zariadeniami pre bombové útoky. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom vyhlásenia o tom informoval hovorca ministerstva obrany USA Jeff Davis, podľa ktorého militant pochádzajúci z Tuniska zahynul 16. júna pri koaličnom nálete v časti Sýrie v blízkosti hraníc s Irakom. Spojené štáty sa pred tým snažili získať informácie o Hárzím vypísaním odmeny do výšky tri milióny dolárov (2,71 mil. eur). Po jeho usmrtení bude pre IS ťažšie presúvať zbrane a bojovníkov cez iracké a sýrske hranice, citovala z vyhlásenia Pentagónu tlačová agentúra DPA. Hárzí tiež podľa nej pomáhal bojovníkom z Európy dostať sa do Sýrie cez Turecko.

 

Deň pred usmrtením Hárzího v Sýrii zahynul pri americkom nálete v Mósule na severe Iraku jeho brat Alí, ktorý bol podozrivý zo zapojenia do útoku na konzulát USA v líbyjskom Bengázi. Pri udalosti zo septembra 2012 zahynuli štyria americkí diplomati vrátane vtedajšieho veľvyslanca v Líbyi.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies