Pri nálete v meste Ariha zahynulo najmenej 18 ľudí

NETKY.SK • 29 November 2015, 12:31 • 2 min
Pri nálete v meste Ariha zahynulo najmenej 18 ľudí

BEJRÚT - Najmenej 18 ľudí zahynulo a ďalšie desiatky osôb utrpeli zranenia pri nálete, ktorý dnes v meste Ariha na juhozápade Sýrie uskutočnili pravdepodobne lietadlá ruských vzdušných síl.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie ľudskoprávnej organizácie SOHR.

 

Riaditeľ SOHR Rámí Abdal Rahmán uviedol, že pri útoku zahynulo alebo utrpelo zranenia najmenej 60 ľudí. Podľa proopozičnej televízie Orient TV si útok vyžiadal 40 obetí na ľudských životoch. Ani jeden z údajov sa agentúre Reuters nepodarilo nezávisle overiť. Ruské ministerstvo obrany útok nekomentovalo.

 

Mesto Ariha leží v provincii Idlib, ktorú ovládajú skupiny povstalcov vrátane Frontu an-Nusra napojeného na teroristickú sieť al-Káida. Táto provincia nie je baštou extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), ktorý ovláda rozsiahle územia na východe Sýrie.

 

Sýrska armáda sa z Arihy stiahla v máji, keď aliancia skupín vzbúrencov spustila ofenzívu, v rámci ktorej sa jej podarilo dobyť celú provinciu Idlib.

 

Ruské vzdušné sily podnikajú v Sýrii letecké útoky na pozície povstalcov bojujúcich proti režimu prezidenta Bašára Asada od 30. septembra.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies