Pri nálete v Afganistane zahynuli viacerí velitelia IS

NETKY.SK • 13 August 2017, 11:10 • 2 min
Pri nálete v Afganistane zahynuli viacerí velitelia IS

KÁBUL - Viacero popredných členov stredoázijskej odnože džihádistickej skupiny Islamský štát (IS) prišlo o život pri americkom leteckom útoku v Afganistane. Oznámili to dnes predstavitelia armády USA.

slovakia

left justify in out

Pri nálete, ku ktorému došlo ešte vo štvrtok, zahynul Abdul Rahmán, vodca skupiny Islamský štát v Iraku a Sýrii-Chorásán (ISIS-K) v afganskej provincii Kunar, vyplýva z oznámenia armádneho velenia v Kábule, ktoré prevzala agentúra Reuters.

 

Medzi zabitým pri útoku vo východoafganskej provincii Kunar boli aj ďalší traja vysokopostavení členovia uvedenej skupiny.

 

"Smrť Abdul Rahmána uštedrila ďalší úder vedeniu ISIS-K," uviedol veliteľ amerických a spojeneckých síl v Afgani

stane generál John Nicholson. Ten už skôr vyhlásil, že chce poraziť militantov IS v stredoázijskej krajine do konca tohto roka.

 

Hlavný vodca ISIS-K Abú Sajíd údajne zahynul pri útoku na jeho centrálu v provincii Kunar v júli tohto roka. Išlo o tretieho šéfa tejto odnože IS zabitého od júla 2016, dodáva Reuters.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies