Pri nákupe policajných áut s radarmi sa mohla stať chyba

NETKY.SK • 2 Február 2012, 11:43 • 2 min
Pri nákupe policajných áut s radarmi sa mohla stať chyba

Pri nákupe policajných áut s radarmi sa mohla stať chyba

slovakia

left justify in out

img

Minister vnútra Daniel Lipšic (KDH) odmieta neporiadok v rezorte počas jeho pôsobenia, ako tvrdia jeho kritici. Je presvedčený, že tender na zbrane bol dobrý, nákup odpočúvacieho zariadenia transparentný, avšak pripustil, že pri nákupe policajných fabií spolu s radarmi sa mohla stať chyba.
      "Nechcem predbiehať závery inšpekcie, ale mne sa zdalo, že napriek dobrému úmyslu bol ten tender sčasti urobený zle," povedal pre TASR Lipšic. Zdôraznil, že nemecká polícia síce nakupuje ten istý typ merača rýchlosti (Multaradar CD, pozn. TASR) drahšie, avšak ak sa obstaráva príslušenstvo k autu, ktoré je drahšie ako samotný automobil, mohlo by sa podľa neho obstarávať spolu s vozidlom. Nákup automobilov s radarmi je v súčasnosti pozastavený, ministerská inšpekcia ho preveruje. Či sa súťaž na 22 automobilov spolu s radarmi zopakuje, sa minister rozhodne, keď budú známe výsledky kontroly. "Nevidím problém urobiť tender na autá spolu s radarmi, nech ponúkne každý auto s radarom za čo najnižšiu cenu," povedal. Autá kúpené bez radarov sú podľa neho v poriadku a mali najnižšiu možnú cenu.
      K nákupu nového odpočúvacieho zariadenia minister zopakoval, že rezort oslovil všetky hlavné firmy a vybral najlacnejšiu ponuku. "Dokonca v tom procese bol zaangažovaný poslanec opozície," povedal Lipšic. Tender na nové zbrane pre policajtov označil za dobrý. "Problém verejného obstarávania na Slovensku je ten, že pokiaľ máte firmu, ktorá nikdy tender nevyhrá, pretože nemôže kvalitou a zrejme ani cenou konkurovať, môže tender naťahovať roky," povedal Lipšic.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona