Pri nákupe darčekov vedie platba kartou alebo mobilom

NETKY.SK • 23 December 2019, 12:36 • 2 min
Pri nákupe darčekov vedie platba kartou alebo mobilom

BRATISLAVA - Pri nákupoch nahrádzajú karty hotovosť. Ako vyplynulo z prieskumu UniCredit Bank, karty sú najobľúbenejším platobným nástrojom pri nakupovaní darčekov.

slovakia

left justify in out

Platiť debetkou alebo kreditkou preferuje 53 % ľudí. Popularitu postupne naberá jednoduché a moderné platenie mobilom, ktoré najviac využívajú Bratislavčania a mladí Slováci.

 

Zľavy na maximum

"Tento spôsob nakupovania bude v budúcnosti stále populárnejší," povedala hovorkyňa UniCredit Bank Zuzana Ďuďáková.

Slováci obľubujú zľavy a neváhajú ich maximálne využiť aj v sezóne vianočných darčekov. Až 90 % respondentov pri vianočných nákupoch hľadá nejakú formu zľavy, najčastejšie dopravu zadarmo. Vyjadrilo sa tak 58 % opýtaných. Zľavy z letákov preferuje 50 % ľudí, z e-mailu 39 %. Vernostný program ponúknutý bankou chce 21 % Slovákov.

 

img

 

Slováci míňajú nemalé sumy 
Vlani Slováci minuli na darčeky v e-shopoch podľa údajov Asociácie pre elektronickú komerciu 1,765 mld. eur. Tento rok to bude podľa Ďuďákovej opäť o niečo viac.

 

"Len za prvé dva týždne v decembri pozorujeme medziročné zvýšenie platieb kartou v slovenských i zahraničných e-shopoch o 20 %," hovorí Zuzana Ďuďáková.

Prieskum uskutočnila UniCredit Bank online prostredníctvom panelu Ipsos na vzorke 1 088 ľudí z bežnej populácie vo veku 18+.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies