Pri monzúnových dažďoch zahynulo v Indii a Pakistane vyše 40 ľudí

NETKY.SK • 23 August 2012, 13:55 • 2 min
Pri monzúnových dažďoch zahynulo v Indii a Pakistane vyše 40 ľudí

Pri monzúnových dažďoch zahynulo v Indii a Pakistane vyše 40 ľudí - Svet Najmenej 22 ľudí zahynulo pri povodniach spôsobených prudkými monzúnovými dažďami v severnom Pakistane, oznámili dnes miestne úrady. Dve desiatky obetí hlásili aj v susednej Indii.

slovakia

left justify in out

imgNajmenej 22 ľudí zahynulo pri povodniach spôsobených prudkými monzúnovými dažďami v severnom Pakistane, oznámili dnes miestne úrady. Dve desiatky obetí hlásili aj v susednej Indii.
      Najmenej 13 ľudí prišlo o život na severovýchode pakistanskej časti Kašmíru. Deviati z nich boli členovia troch rodín, ktorých zavalili strechy ich domov. Deväť ďalších obetí registrovali v stredu tiež v severozápadnej provincii Chajbar Paštúnchvá, uviedli dnes miestni predstavitelia pre agentúru AP.
      Monzúnové dažde si vyžiadali najmenej 20 ľudských životov v štáte Radžastan na severozápade Indie. K väčšine úmrtí došlo pri zrútení domov a povodniach prevažne v stredu, uviedol zástupca civilnej ochrany.
      Dažde, ktoré sa začali v utorok, viedli k zaplaveniu mnohých miest v štátnej metropole Džaipur, populárnej turistickej destinácii. V meste sa zrútilo viac ako 200 domov a 2000 ľudí evakuovali z nízko položených štvrtí a slumov, informovala agentúra DPA.
      Miestne médiá uviedli, že najintenzívnejšie zrážky vo vyše trojmiliónovom meste za tri desaťročia narušili železničnú a cestnú dopravu a prinútili úrady uzavrieť školy. Dažde by podľa predpovedí mali trvať do soboty.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies