Pri minulotýždňovej havárii v Stredozemnom mori mohlo zomrieť až 500 utečencov

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 17:36 • 2 min
Pri minulotýždňovej havárii v Stredozemnom mori mohlo zomrieť až 500 utečencov

ŽENEVA - Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) sa obáva, že až 500 ľudí sa mohlo utopiť po tom, ako sa ich loď prevrhla v Stredozemnom mori. Nešťastie sa podľa UNHCR stalo v uplynulom týždni vo vodách medzi Líbyou a Talianskom.

slovakia

left justify in out

Podrobnosti o rozsahu tohto nešťastia poskytlo 41 preživších, ktorých v sobotu zachránila obchodná loď. Svedkovia vypovedali, že sa minulý týždeň spolu s ďalšími 100 až 200 ľuďmi vydali z prístavu Tobruk v severnej Líbyi na plavbu v pašeráckom člne.

 

UNHCR zverejnil dnes bližšie podrobnosti ohľadne popisovaného nešťastia. "Po niekoľkohodinovej plavbe sa prevádzači, ktorí riadili loď, rozhodli pasažierov presunúť na väčšie plavidlo, v ktorom sa vo veľmi preplnených podmienkach viezli stovky ľudí." Zrazu "sa však pri presune väčšia loď potopila".

 

Obchodná loď zachránila 37 mužov, tri ženy a trojročné dieťa a odviezla ich do gréckeho prístavu Kalamata. Našli ich na mori v noci na nedeľu, približne 175 kilometrov od južného gréckeho pobrežia. Medzi 41 zachránenými bolo 23 Somálčanov, 11 Etiópčanov, šesť Egypťanov a jeden Sudánec.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies