Pri meste Tábor v Českej republike postavia novú väznicu

NETKY.SK • 19 December 2017, 08:02 • 2 min
Pri meste Tábor v Českej republike postavia novú väznicu

PRAHA - Česká väzenská služba plánuje postaviť na bývalom letisku Všechov pri meste Tábor novú väznicu pre 800 mužov.

slovakia

left justify in out

Stavbu by chcela dokončiť do štyroch rokov.

 

Na stretnutí s novinármi to v pondelok uviedol šéf služby Petr Dohnal s tým, že vybudovanie väznice "na zelenej lúke" by sa v novodobej histórii českého väzenstva uskutočnilo prvýkrát. Starosta Tábora Jiří Fišer však zdôraznil, že prípadnú stavbu by museli odsúhlasiť predstavitelia mesta, informuje Česká televízia.

 

České väznice sú v súčasnej dobe naplnené zhruba na 106 percent a väzenská služba preto stále hľadá možnosti, ako týmto zariadeniam pomôcť s nedostatkom kapacít. Popri rozširovaní možností ubytovania v existujúcich areáloch sa preto teraz so súhlasom ministra spravodlivosti rozhodla aj pre výstavbu celkom nového objektu.

 

Väzenská služba mala v juhočeskom regióne pôvodne vytipovanú inú plochu v blízkosti Českých Budějovíc, nakoniec ale voľba padla na Všechov - najmä preto, že priestor dostala zadarmo, keďže bol majetkom štátu.

 

S výstavbou musí ešte súhlasiť vláda. Dohnal predpokladá, že v budúcom roku by na projekt mohol získať peniaze a v roku 2019 by sa mohlo začať stavať. Vzniknúť by tak mala väznica s miernejším režimom.

 

Podľa aktuálnych štatistík je v českých väzniciach 22.387 ľudí, z toho 20.106 odsúdených. Zvyšok uväznených tvoria väzobne stíhaní a chovanci detenčných ústavov, dopĺňa verejnoprávne médium.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona