Pri meste Ballina napadol žralok už druhého človeka za tri týždne

NETKY.SK • 12 Október 2016, 10:13 • 2 min
Pri meste Ballina napadol žralok už druhého človeka za tri týždne

SYDNEY - Surfistu pohrýzol dnes žralok vo vodách pri austrálskom meste Ballina. Ide už o druhého napadnutého človeka v tejto oblasti za posledné tri týždne. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Mladík (25) surfoval na pláži Sharpes Beach na severovýchode austrálskeho štátu Nový Južný Wales, keď ho žralok napadol, ale zranenia nie sú vážne, uviedla polícia.

 

Surfista, ktorý utrpel malé poranenie v dolnej časti ľavej nohy, sa podľa vyhlásenia polície sám doviezol do miestnej nemocnice.

 

"Polícii povedal, že surfoval na pláži Sharpes Beach s priateľmi približne dve hodiny, keď pocítil akýsi náraz do svojej dosky, potom spadol do vody," uvádza sa v policajnom vyhlásení, ktoré citovala DPA. Žralok pohrýzol aj surfovaciu dosku na dvoch miestach.

 

Všetky pláže v oblasti Balliny po útoku na 24 hodín uzavreli.

 

Minulý mesiac na neďalekej pláži Lighthouse Beach pohrýzol veľký žralok modrý 17-ročného Coopera Allena, ktorý prežil so štyrmi hlbokými ranami na pravom stehne.

 

Dnešný útok je na 70-kilometrovom úseku pobrežia okolo mesta Ballina už 12. takýmto prípadom za posledných 18 mesiacov. Jeden z útokov, vo februári 2015, bol smrteľný, keď zomrel japonský surfista Tadaši Nakahara.

 

Nedávne útoky zvýšili obavy, najmä medzi miestnymi obyvateľmi, ktorí kritizujú pomalosť vlády Nového Južného Walesu v zavádzaní nových bezpečnostných opatrení na pláži.

 

Vláda však váha použiť nové siete na žraloky, pretože sa obáva, že sa do nich chytia ohrozené druhy živočíchov ako delfíny a korytnačky.

 

Predstavitelia oznámili, že diskutujú o iných opatreniach na ochranu, založených na moderných technológiách. Vláda napríklad oznámila, že umiestni popri pobreží na severe štátu "inteligentné bójky", ktoré vyšlú pobrežnej stráži aj surfistom do mobilov varovný signál o prítomnosti žraloka vo vode. Súčasťou technológie je sonarové zariadenie umiestnené na morskom dne, ktoré rozozná veľkých žralokov od iných morských živočíchov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies