Pri mestách treba viac bezplatných úsekov diaľnic a rýchlostných ciest

NETKY.SK • 1 August 2015, 13:28 • 2 min
Pri mestách treba viac bezplatných úsekov diaľnic a rýchlostných ciest

BRATISLAVA - Pri mestách je podľa SDKÚ-DS potrebné vytvoriť viac úsekov diaľnic a rýchlostných ciest, ktoré nebudú spoplatnené diaľničnými známkami alebo mýtom. Úseky diaľnic a rýchlostných ciest, ktoré spájajú jednotlivé mestské časti, môžu podľa nich výrazne zlepšiť dopravnú situáciu a kvalitu života ľudí.

slovakia

left justify in out

"Vyspelý svet sa snaží presmerovať dopravu mimo obývané zóny. Jednou z možností sú napríklad diaľnice. Napriek tomu sme počas ciest po Slovensku svedkami toho, že zvláštnymi rozhodnutiami sú mnohí šoféri nútení využívať cesty pomedzi rodinné domy. Pritom by mohli ísť pokojne po diaľnici," uviedol predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.

 

Pozitíva takejto zmeny by podľa strany suverénne prevažovali nad negatívami výpadku príjmov za požívanie diaľnic a rýchlostných ciest. "Presmerovanie časti dopravy by zlepšilo kvalitu života ľudí, znížili by sa náklady majiteľov áut na pohonné látky a nižšia spotreba by mala automaticky pozitívny vplyv na životné prostredie," dodala SDKÚ-DS s tým, že presmerovanie dopravy by zároveň znížilo výdavky na opravu miestnych komunikácií, z čoho by sa potešili najmä primátori a starostovia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona