Pri mešite v Líbyi vybuchli dve autá, zahynulo najmenej 27 ľudí

NETKY.SK • 24 Január 2018, 06:24 • 2 min
Pri mešite v Líbyi vybuchli dve autá, zahynulo najmenej 27 ľudí

BENGHÁZÍ - Najmenej 27 ľudí zahynulo a 32 ďalších utrpelo zranenia pri výbuchoch náloží umiestnených v dvoch autách v meste Benghází na východe Líbye.

slovakia

left justify in out

K explóziám došlo neďaleko mešity v centre mesta v čase, keď sa veriaci vracali z modlitieb.

 

K explózii prvého auta došlo v utorok okolo 20.20 h miestneho času (21.20 h SEČ). Druhé auto podľa jeho slov vybuchlo zhruba o pol hodinu neskôr, a teda v čase, keď sa na mieste zhromažďovali zdravotníci i obyvatelia snažiaci sa evakuovať ranených.

 

K zodpovednosti za útok sa doposiaľ neprihlásila nijaká militantná skupina. Výbuchy už na sociálnych sieťach odsúdila Organizácia Spojených národov. Uviedla pritom, že útoky na civilistov sú v súlade s medzinárodným humanitárnym právom zakázané a považujú sa za vojnové zločiny.

 

Líbya sa ocitla v chaose po zvrhnutí dlhoročného diktátora Muammara Kaddáfího v roku 2011. Krajinu riadia tri súperiace vlády - dve v hlavnom meste Tripolis a jedna vo východolíbyjskom meste Tobruk. Vzniknutú situáciu zároveň využívajú extrémisti z Islamského štátu, ktorých sa však už podarilo vyhnať z veľkých miest.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona