Pri líbyjskom pobreží zachránili z vôd Stredozemného mora takmer 3000 migrantov

NETKY.SK • 3 September 2015, 10:00 • 2 min
Pri líbyjskom pobreží zachránili z vôd Stredozemného mora takmer 3000 migrantov

RÍM - Príslušníci talianskej pobrežnej stráže a občianski aktivisti zachránili dnes vo vodách Stredozemného mora neďaleko líbyjského pobrežia takmer 3000 migrantov, pokúšajúcich sa dostať do Európy.

slovakia

left justify in out

Ako zhodne informovala talianska pobrežná stráž, Lekári bez hraníc i humanitárna organizácia MOAS so sídlom na Malte, medzi dnes zachránenými osobami je množstvo žien a detí.

 

Lekári bez hraníc prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí informovali, že spoločne s aktivistami z MOAS-u zachránili iba dnes 1658 ľudí. Súčasne poznamenali, že by to nemala byť ich práca.

 

Talianskej pobrežnej stráži sa podľa oficiálnych údajov podarilo zachrániť 1219 ľudí. Vyše 80O z utečencov sa plavilo na troch lodiach vo veľmi zlom technickom stave.

 

V priebehu letných mesiacov roka 2015 sa počet zachránených migrantov za jediný deň niekoľkokrát dostal dokonca cez hranicu štyroch tisícok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies