Pri letisku vo Frankfurte našli poltonovú bombu z druhej svetovej vojny: Obmedzili letovú prevádzku, uzavreli prístupovú cestu!

NETKY.SK • 20 August 2014, 06:28 • 2 min
Pri letisku vo Frankfurte našli poltonovú bombu z druhej svetovej vojny: Obmedzili letovú prevádzku, uzavreli prístupovú cestu!

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nevybuchnutú bombu z druhej svetovej vojny objavili dnes počas stavebných prác neďaleko medzinárodného letiska v nemeckom Frankfurte nad Mohanom. Nález si vyžiadal uzavretie frekventovaného diaľničného úseku a narušenie letovej prevádzky tohto najvyťaženejšieho letiska v krajine.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry DPA ide o 500-kilogramovú britskú bombu, ktorá ležala priamo pod diaľnicou. Bomba bola vybavená chemickou rozbuškou, čo pyrotechnikom značne skomplikovalo jej zneškodňovanie. Odpálenie zariadenia bolo naplánované na večerné hodiny; do tej doby museli na letisku z bezpečnostných dôvodov pozastaviť letovú prevádzku.
      

Nevybuchnuté bomby z čias bombardovania Nemecka počas druhej svetovej vojny sú v krajine stále častým nálezom. Väčšina miestnych úradov zamestnáva na plný úväzok pyrotechnické tímy, ktoré hľadajú a zneškodňujú tieto zariadenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona