VIDEO Pri letisku v štáte Georgia sa zrútilo vojenské nákladné lietadlo, 5 mŕtvych

NETKY.SK • 2 Máj 2018, 22:30 • 2 min
VIDEO Pri letisku v štáte Georgia sa zrútilo vojenské nákladné lietadlo, 5 mŕtvych

SAVANNAH - Najmenej päť ľudí zahynulo v stredu pri zrútení nákladného lietadla typu C-130 portorickej Národnej gardy neďaleko medzinárodného letiska v meste Savannah v štáte Georgia.

slovakia

left justify in out

Stroj bol na výcvikovej misii a smeroval do štátu Arizona. Aktuálne informácie poskytol hovorca gardy major Paul Dahlen, ktorého citovala tlačová agentúra AP. Je to smutný deň pre Portorickú národnú gardu, uviedol major.

 

Portoriko je ostrov a politicky tzv. nezačlenené územie USA.

 

Miestna záchranná služba na sociálnej sieti napísala, že lietadlo spadlo na zem pri križovatke dvoch ciest, ktoré do odvolania uzavreli. K nehode došlo okolo 11.30 h miestneho času (17.30 h SELČ).

 

Združenie hasičov mesta Savannah zverejnilo na Twitteri fotografiu, ktorá zachytáva chvostovú časť lietadla, veľký oheň pred ňou a oblak čierneho dymu na kraji cesty, na ktorej stojí sanitka. Práve chvostová časť sa ako jediná zachovala po páde neporušená.

 

 

 

 

Podľa miestnej televízie WSAV svedkovia neďaleko letiska uviedli, že lietadlo sa zrútilo krátko po štarte.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies