Pri letisku v Mogadiše vybuchla bombová nálož, najmenej traja mŕtvi

NETKY.SK • 3 December 2014, 09:46 • 2 min
Pri letisku v Mogadiše vybuchla bombová nálož, najmenej traja mŕtvi

MOGADIŠO - Výbuch, pravdepodobne nálože nastraženej v aute, otriasol dnes okolím medzinárodného letiska v somálskom Mogadiše, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Letisko v Mogadiše je obohnané zátarasami a betónovými blokmi na ochranu pred výbuchmi. Ako svoju základňu pre operácie v Somálsku ho využíva OSN a priamo v areáli sídli aj britské a talianske veľvyslanectvo.

 

Pri výbuchu, ktorý sa odohral v tesnej blízkosti letiska, zahynuli najmenej traja príslušníci bezpečnostných zložiek. V radoch zamestnancov OSN obete hlásené neboli, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na políciu.

 

K výbuchu sa bezprostredne mu nikto neprihlásil, ale nálože ukryté v autách na svoje útoky veľmi často používajú islamistické milície aš-Šabáb.

 

Milície aš-Šabáb, ktoré sú napojené na teroristickú sieť al-Káida, chcú Somálsku vnútiť striktnú interpretáciu islamu a v záujme ovládnutia krajiny podnikajú útoky nielen v Mogadiše, ale aj v iných oblastiach krajiny. Islamisti pohrozili, že vystupňujú svoje útoky po tom, ako jednotky Africkej únie a somálska armáda spustili ofenzívu, ktorej výsledkom bolo vytlačenie aš-Šabábu z niekoľkých jeho bášt, vrátane poslednej základne na pobreží - v Barawe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies