Pri leteckom útoku bol v Mósule zničený posledný most cez Tigris

NETKY.SK • 28 December 2016, 09:38 • 2 min
Pri leteckom útoku bol v Mósule zničený posledný most cez Tigris

BAGDAD - Pri leteckom útoku na mesto Mósul, ovládanom militantmi z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), došlo k zničeniu posledného funkčného mosta cez rieku Tigris.

slovakia

left justify in out

Miestni obyvatelia dnes pre agentúru AP uviedli, že k vzdušnému útoku na most v Mósule došlo ešte v pondelok nadránom. Predstavitelia irackých ozbrojených síl a Američanmi vedenej medzinárodnej koalície incident nekomentovali.

Aktivisti pôsobiaci v Mósule zverejnili v utorok večer na internete fotografie železného mosta s pokrútenými nosníkmi visiacimi do vody. Prepravu obyvateľov Mósulu z jedného brehu Tigrisu na druhý zabezpečujú kompy.

V severoirackom Mósule stálo na rieke Tigris, ktorá preteká stredom mesta, päť mostov. V súčasnosti sú všetky zničené.

Bitka o Mósul ovládaný Islamským štátom sa začala 17. októbra. Na pozície islamistov v okolí mesta útočia príslušníci irackej armády, kurdských polovojenských jednotiek péšmarga, sunnitských kmeňových jednotiek a Bagdadom schválených šiitských milícií. Zo vzduchu ich podporuje medzinárodná koalícia vedená Spojenými štátmi.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona