Pri lesnom požiari v Kalifornii zhorelo 170 hektárov lesa a päť domov

NETKY.SK • 10 Október 2014, 06:59 • 2 min
Pri lesnom požiari v Kalifornii zhorelo 170 hektárov lesa a päť domov

SACRAMENTO - Pri lesnom požiari, ktorý sa rozhorel severovýchodne od Sacramenta - metropoly amerického štátu Kalifornia - zhorelo zatiaľ 170 hektárov lesa a päť rodinných domov.

slovakia

left justify in out

Do dnešného rána miestneho času sa podarilo uhasiť približne 20 percent požiaru. Informovala o tom agentúra Reuters.
      

Mohutný požiar, ktorý vznikol v stredu z piatich menších požiarovísk pozdĺž medzištátnej cesty číslo I-80 neďaleko mesta Applegate, si vynútil evakuáciu niekoľkých domácností a uzavretie všetkých jazdných pruhov I-80 smerujúcich na východ s výnimkou jedného, uviedol na svojej webovej stránke kalifornský úrad lesného hospodárstva a požiarnej ochrany (CalFire).
      

Podľa ministerstva požiar ohrozil približne 1000 domácností a 60 kilometrom vzdialené Sacramento zahalila dymová clona. Vietor hnal v stredu požiar juhovýchodným smerom, čo vyvolalo obavy, že oheň zachváti aj neďaleké údolie Americkej rieky, kde sú v dôsledku dlhotrvajúceho obdobia sucha kríky a stromy úplne vyschnuté.
      

"Dúfame, že dnes nebudeme mať rovnaký vietor ako včera," uviedol hovorca CalFire Daniel Berlant a dodal, že do boja s ohňom bolo nasadených 1200 hasičov, 128 hasičských áut, sedem vrtuľníkov a 18 buldozérov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies