Pri Lesbose sa utopili dvaja dospelí mgiranti a dve deti

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 17:20 • 2 min
Pri Lesbose sa utopili dvaja dospelí mgiranti a dve deti

ATÉNY - Dvaja dospelí migranti a dve deti dnes prišli o život vo vodách Egejského mora, keď sa neďaleko ostrova Lesbos prevrátil čln, ktorým sa pokúšali dostať z Turecka do Grécka.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom grécke úrady s tým, že sedem ďalších ľudí z tohto plavidla sa podarilo zachrániť. Pátranie po ďalších osobách sa ešte neskončilo. Ide o prvý podobne tragický prípad v oblasti po niekoľkých mesiacoch. Od nadobudnutia platnosti dohody EÚ-Turecko sa totiž nielen výrazne znížil počet utečencov smerujúcich z krajiny polmesiaca do krajiny Helénov, ale vďaka zintenzívneniu kontrol sa tu podarilo minimalizovať počet pokusov utečencov, ktoré sa skončili nešťastím.

 

Grécka pobrežná stráž navyše zachránila okolo 90 migrantov pokúšajúcich sa o zdolanie rovnakej trasy na palube iného plavidla. Policajné zdroje priniesli však aj informáciu o zadržaní členov viacerých prevádzačských gangov na severe krajiny vrátane medzinárodnej skupiny s 29 členmi rôznej národnosti. Jedným z nich bol grécky policajt. V okolí mesta Solún dnes zadržali skupinu prevádzačov, ktorá v kontajneroch zadržiavala päť migrantov s cieľom získať peniaze od ich príbuzných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies