Pri Lesbose sa utopil čln migrantov, zomrelo aj päťročné dievčatko

NETKY.SK • 19 September 2015, 15:27 • 2 min
Pri Lesbose sa utopil čln migrantov, zomrelo aj päťročné dievčatko

ATÉNY - Päťročné dievčatko dnes zomrelo, keď sa pri pobreží gréckeho ostrova Lesbos v Egejskom mori, neďaleko tureckých brehov, potopil čln vezúci migrantov. Podľa svetových tlačových agentúr o tom v televíznom vysielaní informoval hovorca gréckej pobrežnej stráže Nikos Lagadianos.

slovakia

left justify in out

Dieťa vytiahla pobrežná stráž z mora v bezvedomí a zomrelo neskôr po prevoze do nemocnice. Hliadkový čln zachránil desať iných migrantov z toho istého utečeneckého plavidla, jednému sa podarilo samému vyplávať na breh a 14 ďalších je nezvestných, spresnil hovorca.

 

 

Podľa Lagadianosa zachránení utečenci vypovedali, že ich bolo v člne dovedna 26, keď sa im doňho dostala voda a začal sa potápať. Národnosť migrantov nebola bezprostredne známa, povedal hovorca. Veľká väčšina z celkového počtu vyše 300.000 migrantov, ktorí sa tohto roku dostali do Grécka, boli Sýrčania a Iračania.

 

Podobný incident sa stal uplynulú nedeľu, keď pri malom ostrove Farmakonisi, takisto v Egejskom mori, ale južne od Lesbosu, zahynulo 34 migrantov - takmer polovica z nich dojčiat a detí.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies