Pri Lesbose sa potopila ďalšia loď s migrantami, nezvestných je 26 ľudí

NETKY.SK • 20 September 2015, 16:12 • 2 min
Pri Lesbose sa potopila ďalšia loď s migrantami, nezvestných je 26 ľudí

ATÉNY - Loď so 46 migrantmi alebo utečencami na palube sa dnes potopila pri Grécku a pobrežná hliadka pri ostrove Lesbos vo východnej časti Egejského mora vyhlásila pátranie po 26 nezvestných osobách.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP s tým, že litovský vrtuľník z agentúry na ochranu vonkajších hraníc Európskej únie Frontex zbadal týchto ľudí pri juhovýchodnom pobreží Lesbosu v dnešných skorých ranných hodinách.

Do oblasti boli vyslané dva člny pobrežnej hliadky, ktoré zachránili dovedna dve desiatky osôb. Preživší vypovedali, že na palube ich plavidla bolo celkovo 46 ľudí.

 

Údaje o národnosti migrantov neboli bezprostredne známe. Tento rok však už do Grécka prišli z neďalekého tureckého pobrežia stovky tisíc uchádzačov o azyl, väčšinou Sýrčanov, Iračanov či Afgancov utekajúcich pred násilnými a vojnovými konfliktami vo svojej vlasti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies