Pri Lampeduse zadržali ďalších viac ako 800 utečencov

NETKY.SK • 25 Október 2013, 10:19 • 2 min
Pri Lampeduse zadržali ďalších viac ako 800 utečencov

RÍM - Viac ako 800 utečencov z Afriky zadržala v noci zo štvrtka na piatok pobrežná stráž pri ostrove Lampedusa. Na palubu ich vzali dve vojnové lode, obchodná loď a motorové člny pobrežnej stráže.

slovakia

left justify in out

Plavidlo na ktorom sa viezli z Afriky, sa neďaleko ostrova dostalo do problémov. Pobrežná stráž priviezla niekoľkých migrantov na ostrov, ostatných odvezú na iné miesta, uviedla v piatok talianska agentúra ANSA.

V októbri vytiahli záchranári zo Stredozemného mora telá približne 360 utečencov snažiacich sa dostať do Európy. Neďaleko ostrova Lampedusa vypukol na ich lodi požiar. Nešťastie prežilo 155 ľudí. Podľa ich vyhlásenia na lodi bolo 545 utečencov z rozličných afrických krajín. Po nešťastí Taliansko dôslednejšie monitoruje Stredozemné more. Podľa slov talianskeho ministra obrany Maria Mauriho do oblasti medzi Maltou, Sicíliou a líbyjským pobrežím nasadili viac lodí a lietadiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies