Pri Lampeduse sa potopila loď so stovkami utečencov

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 17:06 • 2 min
Pri Lampeduse sa potopila loď so stovkami utečencov

RÍM - Loď vezúca stovky utečencov sa v pondelok potopila južne od talianskeho ostrova Lampedusa. Hovorca talianskeho námorníctva informoval, že záchranné plavidlá už smerujú do oblasti nachádzajúcej sa medzi Talianskom a Líbyou.

slovakia

left justify in out

Na lodi bolo podľa neho asi 200 imigrantov, niektoré talianske médiá však uviedli, že ich bolo až 400. Viac podrobností zatiaľ nie je známych. Nešťastie sa stalo deň potom, čo sa pri brehoch Líbye utopilo najmenej 40 utečencov zo subsaharskej Afriky. Ich loď sa potopila neďaleko Tripolisu.

 

Talianska vláda v novembri 2013 odštartovala rozsiahlu operáciu pod názvom Mare Nostrum, ktorá má zabrániť námorným tragédiám, aká sa stala napríklad v októbri minulého roku, keď sa pri ostrove Lampedusa utopilo vyše 300 imigrantov z Afriky. Koncom marca zachránili pri talianskych pobrežiach iba za štyri dni vyše 4000 ľudí, čo zodpovedá rastúcemu trendu z roka 2013. Za prvé mesiace tohto roku pricestovalo do Talianska až asi 25 000 imigrantov. Zvýšenie počtu utečencov býva pripisované konfliktom v Sýrii a krajinách Afrického rohu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies