Pri Kykladách zachytila pobrežná stráž plachetnicu so 67 migrantmi

NETKY.SK • 10 August 2016, 14:07 • 2 min
Pri Kykladách zachytila pobrežná stráž plachetnicu so 67 migrantmi

ATÉNY - Grécka pobrežná stráž objavila dnes v plachetnici v Egejskom mori 67 migrantov. Informovala o tom agentúra AP s tým, že plavidlo sa nachádzalo západnejšie od zvyčajnej trasy, ktorú migranti využívajú počas svojej cesty z neďalekého Turecka.

slovakia

left justify in out

Spolu 60 mužov, päť žien a dve deti sa našlo 14 kilometrov severovýchodne od ostrova Amorgos, ktorý patrí do súostrovia Kyklady. Pobrežná stráž ich následne previezla na malý ostrov Leros, kde vláda zriadila záchytné stredisko pre migrantov.

 

Grécko bolo až donedávna hlavnou tranzitnou krajinou pre státisíce migrantov prichádzajúcich do Európskej únie, odkiaľ sa chceli dostať za vidinou lepšieho života do severnejšie položených krajín EÚ.

 

Vlani sa v letnom období pokúšali dostať z Turecka na niektorý z gréckych ostrovov denne tisíce migrantov a utečencov pochádzajúcich prevažne z Blízkeho východu a zo severnej Afriky. Ich prílev výrazne spomalila až dohoda, ktorú v marci dosiahla EÚ s Tureckom, ako aj uzatvorenie tzv. balkánskej migračnej trasy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies