Pri kúpe letenky si treba preštudovať poplatky za storno i zmenu údajov

NETKY.SK • 5 Júl 2012, 19:52 • 2 min
Pri kúpe letenky si treba preštudovať poplatky za storno i zmenu údajov

Pri kúpe letenky si treba preštudovať poplatky za storno i zmenu údajov - Radíme Pred kúpou letenky je vhodné si dobre preštudovať rôzne súvisiace poplatky, a to najmä za zrušenie letu, zmenu jeho dátumu či úpravu údajov pasažiera. Cestujúci si tak ušetri

slovakia

left justify in out

img

Pred kúpou letenky je vhodné si dobre preštudovať rôzne súvisiace poplatky, a to najmä za zrušenie letu, zmenu jeho dátumu či úpravu údajov pasažiera. "Cestujúci si tak ušetria nemilé prekvapenie a zbytočné poplatky," vysvetľuje pre TASR hovorca internetového predajcu leteniek pelikan.sk Michal Repa.
      Ďalej v prípade akýchkoľvek nejasností odporúča využívať call-centrum cestovnej kancelárie, prípadne agenta, ktorý letenku cestujúcemu predal. "Môžu ho informovať o prípadných ďalších zľavách, zmenách i poradiť," konštatuje a dodáva, že už pri samotnej kúpe letenky je najvhodnejšie použiť platobnú kartu, keďže táto forma platby je jednoduchá, rýchla a s malým rizikom.
      Zároveň odporúča využiť aj možnosť priplatenia si za komplexné poistenie, ktoré zahŕňa aj poistenie storna letenky. "Ak napríklad cestujúci ochorie a nebude môcť letieť, má istotu, že mu budú vrátené peniaze," uvádza. Okrem poistenia ponúkajú predajcovia leteniek aj rôzne balíky s ubytovaním v hoteli či prenajatím auta, ktoré môžu byť lacnejšie pri objednaní a zaplatení naraz.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies