Pri krádeži prenajatého auta treba volať aj autopožičovňu

NETKY.SK • 7 November 2011, 23:58 • 2 min
Pri krádeži prenajatého auta treba volať aj autopožičovňu

Pri krádeži prenajatého auta treba volať aj autopožičovňu

slovakia

left justify in out

img

Pri krádeži prenajatého vozidla treba kontaktovať nielen políciu, ktorá trestný čin zdokumentuje, ale aj autopožičovňu. "Samozrejme, je ale vhodné si predtým overiť, či náhodou vozidlo nebolo z nejakého dôvodu odtiahnuté," hovorí Panayot Ivanov Kirov z požičovne Teocar.
Nájomca by podľa neho mal mať u seba doklady od auta a kľúče, ktoré by dokazovali jeho neúčasť na krádeži. "Vozidlá sú poistené proti krádeži, no ako pri každej poistnej udalosti je nutné zaplatiť spoluúčasť. Požičovňa svojich klientov nijako nesankcionuje," priblížil Kirov.
Prenajímajúce subjekty sa však stretávajú aj s nepoctivými zákazníkmi. Tí si zaplatia prenájom vozidla a následne ho ukradnú. Takémuto správaniu sa podľa Kirova nedá celkom predísť, avšak každá spoločnosť má svoje postupy ako takýchto nájomcov odhaliť. 
"Napríklad sa snažíme preverovať doklady a osoby, ktoré ich predkladajú, takisto sa pri zapožičaní skladá určitý depozit," uviedol. Podľa Kirova sa počet nájdených odcudzených prenajatých áut pohybuje na úrovni 85 percent.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies