Pri koordinovaných výbuchoch troch bômb zahynulo osem ľudí

NETKY.SK • 17 Február 2015, 18:28 • 2 min
Pri koordinovaných výbuchoch troch bômb zahynulo osem ľudí

MAIDUGRI - Osem ľudí zahynulo dnes pri výbuchu najmenej troch náloží neďaleko vojenského kontrolného stanovišťa v meste Biu na severovýchode Nigérie. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Armáda na útok odpovedala streľbou, pričom údajne zabila 17 militantov.
     

Podľa očitého svedka sa v čase výbuchu nachádzalo v blízkosti kontrolného stanovišťa niekoľko detí. V obave z ďalších výbuchov poslali príslušníci provládnej domobrany všetkých civilistov domov.
     

Mesto Biu je v ostatnom čase častým terčom bombových útokov extrémistov z organizácie Boko Haram, pričom odpálenie viacerých bômb načasovaných tak, aby vybuchli v tesnom slede za sebou, je obľúbenou taktikou džihádistov.
     

K útokom došlo dnes aj na iných miestach Nigérie. Niekoľko explózií a streľbu bolo dnes počuť počas konania opozičného mítingu v meste Okrika v štáte Rivers. Samovražedný atentátnik sa vyhodil do vzduchu v reštaurácii v meste Potiskum, pričom zabil dvoch ľudí a 12 utrpelo zranenia, uviedli nemocničné zdroje.
     

V snahe vytvoriť na severovýchode Nigérie islamský štát príslušníci Boko Haram zabili alebo uniesli už stovky civilistov. Skupina svoje operácie rozšírila aj na územie susedného Kamerunu. Útoky v oblasti Čadského jazera, ktoré tvorí hranicu medzi Nigériou, Čadom a Nigerom, donútili tisíce ľudí, aby opustili svoje domovy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona