Pri kontrole vozidla objavila polícia 32 štátnych príslušníkov Afganistanu

NETKY.SK • 18 November 2014, 17:35 • 2 min
Pri kontrole vozidla objavila polícia 32 štátnych príslušníkov Afganistanu

VEĽKÉ REVIŠTIA - Tridsaťdva štátnych príslušníkov Afganistanu ukrývalo motorové vozidlo, ktoré na východe Slovenska podrobili policajnej kontrole.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa Riaditeľstva cudzineckej a hraničnej polície v Sobranciach Agnesa Kopernická informovala, že toto vozidlo skontrolovali muži zákona v pondelok (17.11.) v obci Veľké Revištia, a to v nočných hodinách.
     

Dodala, že cudzinci z Afganistanu nemali pri sebe žiadne doklady. "Vonkajšiu hranicu z Ukrajiny na Slovensko prekročili neoprávnene mimo hraničného priechodu a na našom území sa zdržiavali neoprávnene," ozrejmila Kopernická.
     

Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru (PZ) pre TASR v tejto súvislosti uviedol, že oddelenie hraničnej kontroly PZ vydalo rozhodnutie o administratívnom vyhostení 20 cudzincov zo Slovenska na územie Ukrajiny. 
     

Zároveň im uložili zákaz vstupu do našej krajiny na obdobie troch rokov. Tieto osoby odovzdala slovenská polícia ešte v pondelok príslušníkom Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny.
     

"Ostatní cudzinci prejavili úmysel požiadať o udelenie azylu na území Slovenskej republiky a boli prevezení na oddelenie azylu Humenné," uzavrel Wäldl. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies