Pri kontrole pokladníc pokutovali za takmer 10-tisíc eur

NETKY.SK • 13 Jún 2015, 12:25 • 2 min
Pri kontrole pokladníc pokutovali za takmer 10-tisíc eur

BRATISLAVA - Colníci Colného úradu Bratislava Finančnej správy SR udelili v rámci kontrol registračných pokladníc v Bratislave pokuty za takmer 10-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa CÚ Bratislava Katarína Tehlárová, 71 colníkov sa počas piatkovej akcie zameralo na predajcov na trhovisku Miletičová, v Tržnici na Trnavskom mýte a večer svoju pozornosť zamerali na reštaurácie a bary v Starom Meste. Okrem pokút udelili v rámci sankcii aj jeden zákaz predaja.


Na trhovisku a v Tržnici skontrolovali colníci spolu 35 prevádzok a v 22 prípadoch zistili porušenia predpisov. Na mieste uložili pokuty vo výške 9 390 eur. Najvyššiu pokutu vo výške 2000 eur dostal podnikateľ, ktorý zákon porušoval opakovane. Preto mu bol tiež uložený zákaz predaja a colníci podajú návrh na odobratie živnosti. V jednom prípade kontroly vzniklo podozrenie z neoprávneného podnikania, tento prípad colníci posunú príslušnému okresnému úradu Odboru živnostenského podnikania.


Počas kontroly večerného mesta zistili colníci zo siedmich skontrolovaných prevádzok porušenie predpisov v dvoch. V jednom podniku nevydali bloček a v druhom nemali knihu elektronickej registračnej pokladnice. Za to im colníci udelili pokutu vo výške 430 eur. Pre opätovné porušenia predpisov budú colníci v kontrolách pokračovať. Nakoľko sa začala letná sezóna, svoju pozornosť zamerajú aj na rôzne bufety na hrádzach a pri vodných plochách či napríklad letné festivaly.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies