Pri koaličných náletoch pri Káime zahynulo 23 militantov Islamského štátu

NETKY.SK • 26 Február 2015, 11:56 • 2 min
Pri koaličných náletoch pri Káime zahynulo 23 militantov Islamského štátu

BAGDAD - Najmenej 17 militantov z organizácie Islamský štát (IS) a deväť civilistov zahynulo v noci nadnes pri nálete koaličných vzdušných síl neďaleko severoirackého mesta Káim, ležiaceho na hraniciach so Sýriou. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Televízna stanica al-Arabíja, ktorá citovala anonymný zdroj, uviedla, že na mieste náletu sa nachádzal aj vodca Islamského štátu abú Bakr Baghdádí. Túto informáciu však nebolo možné nezávisle overiť. Podľa zdroja z nemocnice v Káime pri útoku koaličných síl na pozície IS utrpelo zranenia 29 militantov, pričom niektorých z nich previezli ich spolubojovníci na ošetrenie do Sýrie.

 

Podľa rozhlasovej stanice Islamského štátu vzdušné útoky "safíovských" (rozumej šiitských, pozn. TASR) križiakov zabili troch ľudí a ďalších, vrátane žien a detí, zranili.

 

Okrem náletu na Káim uskutočnili koaličné vzdušné sily vzdušný útok na mesto Rutba, ležiace približne 380 kilometrov západne od irackej metropoly Bagdad. Podľa zdroja z miestnej nemocnice pri tomto útoku zahynulo 11 civilistov a šesť militantov Islamského štátu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies