Pri koaličnom nálete v Sýrii zahynul ďalší z veliteľov IS

NETKY.SK • 30 December 2016, 06:59 • 2 min
Pri koaličnom nálete v Sýrii zahynul ďalší z veliteľov IS

WASHINGTON/DAMASK - Pri nedávnom nálete na severe Sýrie, ktorý podnikla medzinárodná koalícia pod velením Spojených štátov, zahynul ďalší z veliteľov džihádistickej skupiny Islamský štát (IS). Oznámilo to dnes americké ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Abú Džandal Kuwajtí podľa Pentagónu prišiel o život v pondelok pri zásahu neďaleko priehrady Tabka v severnej Sýrii. Bol členom vojenskej rady IS a zohral tiež úlohu pri bojoch o starobylé mesto Palmýra, ktorého sa táto skupina v novembri opäť zmocnila.

 

Veliteľ Kuwajtí operoval v meste Rakka, ktoré sa považuje za hlavné mesto IS v Sýrii, píše sa ďalej v správe Pentagónu. Do oblasti mesta Tabka, 40 kilometrov západne od Rakky, ho vyslali, aby tam pomohol pri bojoch proti jednotkám Demokratických síl Sýrie pod vedením Kurdov.

 

Demokratické sily Sýrie spoločne s kurdskými Oddielmi ľudovej sebaobrany začali v novembri s leteckou podporou medzinárodnej koalície ťaženie na Rakku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies