Pri kandahárskom letisku pokračujú boje s Talibanom

NETKY.SK • 9 December 2015, 14:46 • 2 min
Pri kandahárskom letisku pokračujú boje s Talibanom

KÁBUL - Najmenej 37 civilistov a príslušníkov afganských bezpečnostných síl zahynulo pri pokračujúcich bojoch v okolí mesta Kandahár, kde militantné hnutie Taliban v utorok zaútočilo na letisko spojené s vojenskou základňou.

slovakia

left justify in out

Ďalších 35 ľudí utrpelo zranenia, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

 

Na strane Talibanu hlásia deväť mŕtvych a jedného zraneného, pričom posledný bojovník zostávajúci nažive podľa vyhlásenia afganského ministerstva obrany v priebehu dneška stále vzdoroval protivníkom.

 

Hovorca Talibanu Karí Júsuf Ahmadí predtým vo svojom vyjadrení pre agentúru AP uviedol, že bojovníkom hnutia sa podarilo zabiť vyše 50 vojakov, ako aj zničiť viacero vozidiel a vrtuľníkov. Podľa AP to však nie je možné nezávisle overiť.

 

Rozsiahly útok na základňu juhovýchodne od Kandaháru, ktorej súčasťou je letisko využívané na vojenské i civilné účely, začali bojovníci Talibanu v utorok.

V pakistanskom hlavnom meste Islamabad medzitým pokračuje konferencia, ktorá má za cieľ získať podporu pre vojnou zničený Afganistan. Afganskí predstavitelia pri jej otvorení v utorok vyzvali medzinárodné spoločenstvo, aby urýchlene a jednotne reagovalo na hrozbu radikalizácie, ktorej je vystavený súčasný svet.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies