Pri japonskej Okinave havarovala americká stíhačka, pilot sa katapultoval

NETKY.SK • 22 September 2016, 16:44 • 2 min
Pri japonskej Okinave havarovala americká stíhačka, pilot sa katapultoval

TOKIO - Bojová stíhačka typu AV Harrier II americkej námornej pechoty sa zrútila dnes do oceánu pri najväčšom ostrove japonskej prefektúry Okinava. Informovala o tom dnes agentúra AP s tým, že pilotovi sa podarilo katapultovať ešte pred pádom a zachránil sa.

slovakia

left justify in out

Americké námorníctvo na základni Camp Butler v Okinave nehodu potvrdilo s tým, že jej príčiny sú predmetom vyšetrovania. Ďalšie podrobnosti ohľadne tohto incidentu, ktorý sa stal približne 153 kilometrov východne od ostrova Okinava, neposkytli.


Lietadlo bolo pridelené do Okinavy, kde sa nachádza viac než polovica z celkovo 50.000 amerických vojakov nasadených v Japonsku v súlade s bilaterálnou bezpečnostnou dohodou.
Japonská pobrežná stráž dostala bezprostredne po nehode žiadosť o pomoc, ktorú krátko na to odvolali. Pilota zachránil vrtuľník americkej armády.


Obyvatelia Okinavy sa už roky sťažujú na nehody, hluk a kriminalitu, spôsobované americkými vojakmi a technikou. Niektorí Japonci sa ponosujú, že ich prítomnosť amerických vojakov nespravodlivo zaťažuje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies