Pri izraelských útokoch v Gaze zahynula rodina s nemeckou štátnou príslušnosťou

NETKY.SK • 22 Júl 2014, 15:06 • 2 min
Pri izraelských útokoch v Gaze zahynula rodina s nemeckou štátnou príslušnosťou

GAZA/BERLÍN - Sedemčlenná rodina Palestínčanov s nemeckou štátnou príslušnosťou prišla o život počas izraelských útokov v Gaze, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na nemecké ministerstvo zahraničných vecí v Berlíne.

slovakia

left justify in out

"Na základe viacerých náznakov musíme vychádzať u toho, že v prípade obetí ide o túto rodinu," uviedla hovorkyňa nemeckého rezortu diplomacie.
     

Oficiálne sa smrť nemeckých občanov v zahraničí potvrdzuje iba po tom, čo telá obetí videl nemecký diplomat alebo poverenec, píše DPA.
     

Podľa palestínskych zdrojov ide 53-ročného inžiniera, ktorý 20 rokov žil v Nemecku a získal pre seba i svojich príbuzných štátnu príslušnosť tejto krajiny, ako aj o jeho 47-ročnú manželku a päť detí vo veku štyri až 12 rokov. Rodina, ktorá sa pred 13 rokmi opäť vrátila do pôvodnej vlasti, podľa nich prišla o život počas náletu na jednu z budov v Gaze v pondelok vo večerných hodinách.
     

Prvou manželkou 53-ročného inžiniera je Nemka, s ktorou má dve deti žijúce v Nemecku.
     

Izraelské letectvo dnes v pásme Gazy podniklo sériu náletov, pričom zasiahlo okrem iného päť mešít, futbalový štadión a dom zosnulého vojenského veliteľa hnutia Hamas. Letecké údery na rôznych miestach pásma Gazy sa uskutočnili ešte pred svitaním, v čase zvolávania na ranné modlitby.
     

Podľa agentúry AP po bombardovaní zo vzduchu po niekoľkých sekundách nasledovalo ostreľovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona