Pri islamskej modlitebni v Zürichu sa strieľalo, zranenia utrpeli traja ľudia

NETKY.SK • 19 December 2016, 19:00 • 2 min
Pri islamskej modlitebni v Zürichu sa strieľalo, zranenia utrpeli traja ľudia

ZÜRICH - Traja ľudia boli zranení pri streľbe, ku ktorej došlo dnes popoludní v islamskom modlitebnom centre ležiacom neďaleko hlavnej železničnej stanice v Zürichu. Informovali o tom švajčiarske médiá s odvolaním sa na miestnu políciu.

slovakia

left justify in out

Tá na Twitteri uviedla, že situácia je momentálne pod kontrolou, zranení boli prevezení do nemocnice a prebieha pátranie po páchateľovi alebo páchateľoch útoku.

 

O závažnosti zranení troch osôb nie je nič známe.

 

 

 

Podľa verejnoprávnej televízie SRF a agentúry SDA sú zranenými dospelé osoby. Našli ich na ulici Eisgasse, kde sídli aj Islamské centrum Zürich. K samotnej streľbe došlo v jeho modlitebni. Či má prestrelka súvislosť s blízkosťou centra polícia preveruje.

 

 

 

Portál 20min.ch večer oznámil, že polícia uzatvorila most cez rieku Sihl, pod ktorým našla telo bez známok života. Či by mohlo ísť o útočníka z centra, polícia zatiaľ nepotvrdila.

 

Televízia SRF citovala svedkov, podľa ktorých sa v islamskom centre zdržiava v priemere desať až 15 ľudí. Väčšinou ide o osoby z krajín Maghrebu (región v Afrike na severe Sahary, západne od rieky Níl), Somálska a Eritrey.

 

V centre sa dnes po 16.00 h konali modlitby. Streľba bola hlásená o 17.31 h.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies