Pri hraničnom priechode Berg blízko Bratislavy ubytovali prvých utečencov

NETKY.SK • 19 September 2015, 12:45 • 2 min
Pri hraničnom priechode Berg blízko Bratislavy ubytovali prvých utečencov

BRATISLAVA/BERG – Pri rakúsko-slovenskom hraničnom priechode Berg v blízkosti Bratislavy sú už ubytovaní prví utečenci.

slovakia

left justify in out

Tí pofajčievajú pred kontajnerovými domčekmi, alebo sa hrajú na mobilných telefónoch. Areál je oplotený len z jednej strany, od cesty. Od cyklochodníka spájajúceho Slovensko s Rakúskom je priestor voľne dostupný. Utečencov stráži súkromná bezpečnostná služba. Z cyklochodníka bol viditeľný len jeden jej člen, ktorý sa viac venoval svojmu mobilu, ako utečencom.

 

img


Kontajnerové domčeky pre utečencov v Rakúsku pri hraničnom priechode Berg umiestnili v auguste. Majú v nich bývať len žiadatelia o azyl. Ak by prekročili slovenskú hranicu, stratili by možnosť o azyl v Rakúsku požiadať. Pomoc utečencom organizuje časť Dolné Rakúsko v spolupráci so súkromnou organizáciou. V Bergu s vybudovaním utečeneckého tábora súhlasila obecná rada. V tábore by mali byť ubytovaní najmä ľudia utekajúci z vojnových oblastí. Najmenej tretinu z nich by mali tvoriť rodiny, zvyšok jednotlivci.

 

img
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona