Pri hraniciach s Gazou zastrelili izraelskí vojaci 37 Palestínčanov

NETKY.SK • 14 Máj 2018, 14:00 • 2 min
Pri hraniciach s Gazou zastrelili izraelskí vojaci 37 Palestínčanov

GAZA - Na najmenej 37 stúpol počet obetí v radoch Palestínčanov, ktorí prišli v pondelok o život v dôsledku streľby izraelskej armády na hraniciach s pásmom Gazy, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na palestínske zdravotnícke zdroje.

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami je podľa agentúry AP aj 14-ročný chlapec. Zranenia utrpelo už vyše 500 ľudí. Medzi nimi je aj jeden novinár. Masové protesty Palestínčanov proti blokáde pásma Gazy si od konca marca tohto roka vyžiadali už približne 60 obetí.

 

Protesty Palestínčanov sú namierené proti pozemnej, vzdušnej a námornej blokáde pásma Gazy, ako aj proti otvoreniu amerického veľvyslanectva v Jeruzaleme, naplánovanému na pondelňajšie popoludnie.

 

Izrael varoval v pondelok obyvateľov pásma Gazy, aby sa počas plánovaných hromadných protestov nepribližovali k izraelským hraniciam, lebo tým môžu ohroziť svoje zdravie alebo život.

 

Izrael "zasiahne proti akémukoľvek pokusu o poškodenie bezpečnostného plota alebo proti pokusom o ohrozenie zdravia príslušníkov izraelských ozbrojených síl," uvádza sa na letákoch, ktoré v pondelok nad pásmom Gazy zhadzovali lietadlá izraelských vzdušných síl.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona