Pri hranici Peru a Brazílie došlo k dvom zemetraseniam s magnitúdou 7,6

NETKY.SK • 25 November 2015, 06:41 • 2 min
Pri hranici Peru a Brazílie došlo k dvom zemetraseniam s magnitúdou 7,6

LIMA – Dve silné zemetrasenia s magnitúdou 7,6 zasiahli v utorok niekoľko minút po sebe oblasť na hranici Peru a Brazílie, informovala americká geologická služba USGS. Správy o škodách sa zatiaľ neobjavili, píše agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Škody budú pravdepodobne obmedzené, keďže epicentrum sa nachádzalo hlboko v amazonskej džungli, približne 296 kilometrov severozápadne od peruánskeho mesta Puerto Maldonado, a v riedko obývanom regióne. K obom zemetraseniam došlo tiež vo veľmi veľkej hĺbke okolo 602 kilometrov.


Zemetrasenia, ktoré nastali o 17.45 h miestneho času (23.45 SEČ) a o päť minút neskôr, pocítili obyvatelia v severnom Čile, v brazílskom meste Brasileia 247 kilometrov západne i v peruánskej metropole Lima, 681 kilometrov na východ.


Vzhľadom na polohu vo vnútrozemí podľa úradov nehrozilo cunami v Tichom oceáne.


"Momentálne nie sú hlásené žiadne škody," povedal vedúci peruánskych záchranných služieb Alfredo Murgueytio. Predstaviteľ hasičského zboru brazílskeho pohraničného štátu Acre rovnako uviedol, že sa neobjavili správy o škodách alebo zraneniach.


Peru sa nachádza v zóne okolo Tichého oceánu, známej ako Ohnivý kruh, a zemetrasenia sú v krajine pomerne časté.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies