Pri havárii vojenského vrtuľníka zahynul jeden z dvojice pilotov

NETKY.SK • 2 August 2015, 15:44 • 2 min
Pri havárii vojenského vrtuľníka zahynul jeden z dvojice pilotov

MOSKVA - Život jedného z dvojice pilotov si dnes v vyžiadal pád vrtuľníka typu Mi-28, ku ktorému došlo počas leteckej šou neďaleko ruského mesta Riazaň. Druhého pilota so zraneniami prepravili do nemocnice. Jeho stav je uspokojivý.

slovakia

left justify in out

Vrtuľník sa zrútil počas predvádzania prvkov leteckej akrobacia, keď sa dostal do plochej vývrtky a tvrdo pristál. Hlavný veliteľ ruského letectva Viktor Bondarev podľa agentúry RIA Novosti oznámil, že počas letu došlo k zlyhaniu hydraulického systému a kontrolného systému riadenia. Dodal, že piloti sa do poslednej chvíli snažili havárii zabrániť.

Na mieste pádu vrtuľníka vypukol požiar, ktorý hasiči zakrátko zlikvidovali. Diváci leteckej šou sa neocitli v ohrození, informovala RIA Novosti.

 

Prípad začala vyšetrovať komisia armádneho letectva. Až do zistenia príčin nešťastia sú lety vrtuľníkov Mi-28 zastavené, uviedla RIA Novosti s odvolaním sa na vyhlásenie generála Bondareva.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona