Pri havárii trajektu v New Yorku sa zranilo až 85 ľudí

NETKY.SK • 10 Január 2013, 08:10 • 2 min
Pri havárii trajektu v New Yorku sa zranilo až 85 ľudí

Pri havárii trajektu v New Yorku sa zranilo až 85 ľudí - Svet Počet ľudí, ktorí utrpeli zranenia pri havárii trajektu na južnom Manhattane, stúpol na 85 osôb, pričom jeden je v kritickom stave so zraneniami hlavy. Uviedla to dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

img

Počet ľudí, ktorí utrpeli zranenia pri havárii trajektu na južnom Manhattane, stúpol na 85 osôb, pričom jeden je v kritickom stave so zraneniami hlavy. Uviedla to dnes agentúra DPA.
      Údaje o počte zranených sa líšili, posledné čísla poskytla americká pobrežná stráž. Kvôli zraneniam hlavy boli hospitalizovaní dvaja ľudia.
      Trajekt typu katamarán, patriaci spoločnosti SeaStreak, s viac ako 300 cestujúcimi na palube havaroval v stredu približne o 08.45 h miestneho času. Narazil do móla 11, keď sa snažil zakotviť. Plavidlo už údajne malo malú až nulovú rýchlosť.
      Cestujúci pri náraze popadali jeden na druhého a hodilo ich dozadu, mnohí narazili do stien, alebo spadli zo schodov. Nikto nespadol do rieky Hudson.
      Príčina havárie nebola bezprostredne známa, prípad začalo vyšetrovať dopravné oddelenie mesta New York. Nárazom vznikla na trajekte veľká trhlina.
      V roku 2003 trajekt z newyorského obvodu Staten Island minul dok na Dolnom Manhattane a v plnej rýchlosti narazil do móla. Pri nešťastí zahynulo 11 ľudí a vyše 70 utrpelo zranenia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies