Pri havárii malého lietadla zahynuli na Floride štyria ľudia

NETKY.SK • 12 Február 2015, 06:54 • 2 min
Pri havárii malého lietadla zahynuli na Floride štyria ľudia

MIAMI - Štyria ľudia zahynuli pri havárii dvojmotorového vrtuľového lietadla, ktoré sa v stredu krátko po štarte zrútilo v okrese Miami-Dade v americkom štáte Florida. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne Federálneho úradu pre letectvo (FAA) Kathleen Bergenovej išlo o lietadlo typu Beechcraft 1900, ktoré smerovalo na ostrovy Turks a Caicos, ležiace približne 1000 juhovýchodne od mesta Miami. Lietadlo sa zrútilo v stredu o 14.45 h miestneho času (20.45 h SEČ) pri pokuse o návrat na menšie letisko neďaleko Miami.
      

Podľa hovorcu miestneho hasičského zboru Arnolda Piedrahitu sa na palube lietadla v čase havárie nachádzali štyria ľudia, ktorí nehodu neprežili. Podľa jeho slov pilot krátko po štarte nahlásil poruchu motora, lietadlo následne zavadilo krídlom o vedenie vysokého napätia, zrútilo sa na zem a začalo horieť. K poškodeniu budov pri havárii nedošlo.
      

Totožnosť osôb, ktoré pri nehode zahynuli, úrady nezverejnili. Lietadlo podľa údajov FAA nebolo registrované v Spojených štátoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies