Pri havárii lietadla zahynuli známe tváre internetu

NETKY.SK • 8 Február 2022, 08:30 • 2 min
Pri havárii lietadla zahynuli známe tváre internetu

REYKJAVÍK – Americká hviezda webovej stránky YouTube a belgický influencer na sociálnych sieťach boli medzi štyrmi obeťami havárie lietadla, ktorá sa stala minulý týždeň na Islande. V pondelok o tom informovali miestne médiá, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Pri nehode zahynul Josh Neuman, 22-ročný americký dobrodruh s viac než miliónom odberateľov na YouTube, uviedol zdroj oboznámený so situáciou. Podľa miestnych médií prišiel o život tiež 32-ročný Belgičan Nicola Bellavia, ktorého zábery na Instagrame a YouTube priťahovali takisto obrovskú pozornosť. Ďalšími obeťami sa stali 27-ročný Holanďan a pilot, 49-ročný Islanďan.

 

 

 

Lietadlo Cessna C172 vzlietlo vo štvrtok z islandského hlavného mesta Reykjavík a našli ho v piatok večer na dne jazera Thingvallavatn, východne od metropoly. Telá objavili až v nedeľu večer za pomoci ponorky ovládanej na diaľku. Polícia je presvedčená, že cestujúci sa dostali von z lietadla, ktoré spadlo do takmer zamrznutej vody asi jeden kilometer od brehu jazera. „Telá sme lokalizovali dosť blízko, asi 300 metrov od vraku, na dne jazera,“ povedal pre AFP predstaviteľ miestnej polície Oddur Árnason. Nájsť lietadlo trvalo vyše 30 hodín. Zrútilo sa neďaleko Národného parku Thingvellir, obľúbeného miesta turistov. Na záchrannej akcii sa podieľalo takmer 1 000 ľudí a bola najväčšou na Islande od roku 2017.

 

Možno vás zaujme: V Bogote vyhlásili stav environmentálnej pohotovosti kvôli požiarom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona