Pri havárii lietadla OSN zahynulo 32 ľudí, jedna osoba prežila

NETKY.SK • 5 Apríl 2011, 06:52 • 2 min
Pri havárii lietadla OSN zahynulo 32 ľudí, jedna osoba prežila

Pri havárii lietadla OSN zahynulo 32 ľudí, jedna osoba prežila

slovakia

left justify in out

img

Pri dnešnej havárii lietadla OSN prevážajúceho pracovníkov organizácie a príslušníkov mierových síl v Konžskej demokratickej republike (KDR) zahynulo 32 ľudí, jedna osoba prežila. Informoval o tom hovorca Organizácie Spojených národov Farhan Haq.
      "Môžme potvrdiť, že z 33 ľudí na palube lietadla prežil iba jeden človek," uviedol hovorca. OSN informovala, že na palube boli konžskí aj zahraniční pasažieri. Prevádzkovateľ lietadla, gruzínska letecká spoločnosť Airzena Georgian Airways, uviedla, že posádka pochádzala z Gruzínska.
      Stroj havaroval za silného vetra pri pristátí v konžskej metropole Kinshasa. Lietadlo Bombardier CRJ-300 letelo do Kinshasy z mesta Kisangani. Presná príčina nehody nebola bezprostredne známa. Podľa spravodajcu agentúry Reuters bol stroj úplne zničený. Po tvrdom pristátí sa rozlomil vo dvoje a zachvátil ho požiar.
      V rámci misie OSN v Kongu (MONUSCO) pôsobí v tomto africkom štáte viac než 19.000 príslušníkov mierových síl. Cieľom misie je chrániť civilistov v krajine zmietajúcej sa v násilí vyvolávanom množstvom povstaleckých skupín a milícií.
      Po desaťročiach vojnových konfliktov a skorumpovaných vlád možno v KDR nájsť veľmi málo schodných cestných komunikácií. Miestni obyvatelia sa tak musia pri cestovaní spoliehať na nedostatočne udržiavané lietadlá a plavidlá. Letecká doprava je mimoriadne nebezpečná a k bezpečnostným predpisom sa v KDR pristupuje veľmi laxne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona